Etusivulle

Governia, Ilmarinen ja OP sijoittavat 40 miljoonaa euroa merikaapelin rakentamiseen

Governia, työeläkeyhtiö Ilmarinen ja finanssiryhmä OPn vakuutus- ja eläkeyhteisöt sijoittavat yhteensä 40 miljoonaa euroa Ciniaan Suomen ja Keski-Euroopan välisen tietoliikenteen merikaapelin rakentamiseksi. Loput tarvittavasta rahoituksesta Cinia hankkii lainamarkkinoilta. Järjestelyn jälkeen Governian omistus Ciniassa laskee 100 prosentista 77,5 prosenttiin. Uudet omistajat omistavat Ciniasta 22,5 prosenttia tasaosuuksin.

Cinoa Group, nykyinen Corenet, on aloittanut merikaapelin rakennustöiden valmistelut. Merikaapelijärjestelmän toimittajaksi on valittu Alcatel-Lucent Submarine Networks, jolla on kokemusta maailmanlaajuisesti yli 200:sta tietoliikenteen merikaapelihankkeesta.

Merikaapelin rakentaminen on Suomen tulevaisuuden kannalta kriittinen hanke, jota tukee lisääntynyt yhteyksien tarve: pilvipalveluiden odotetaan kasvavan noin 40 prosentin vuosivauhtia ja tietoliikenteen datamäärien kolminkertaistuvan vuoteen 2017 mennessä.  Cinia arvioi investoivansa seuraavan puolentoista vuoden aikana runkoverkkonsa laajentamiseen noin 100 miljoonaa euroa, josta suuri osa kohdistuu uuteen merikaapelijärjestelmään.

“Merikaapelin rakentamisen avulla Suomi nousee datakeskusinvestointien kärkikaartiin. Kansainvälisten nopeiden ja turvallisten yhteyksien rakentaminen on edellytys digiteollisuuden investoinneille Suomeen. Hanke mahdollistaa tuhansien uusien työpaikkojen synnyn sekä kasvattaa Suomen kiinnostavuutta ja kilpailukykyä”, sanoo kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.