Etusivulle

Governia myy Easy Km:n ALD Automotivelle

Governia Oy on tehnyt sopimuksen ALD Automotiven kanssa ajoneuvojen rahoitus- ja hallinnointipalveluja tarjoavan Easy Km:n koko osakekannan myymisestä. Yrityskaupan toteutuminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Yrityskaupan odotetaan vahvistuvan vuoden 2014 jälkimmäisellä puoliskolla.

”ALD Automotive alan keskeisenä toimijana Suomessa on oiva ratkaisu ostajaksi. Tällä kaupalla Governia toteuttaa valtion-omistajan sille antamaa tehtävää kasvattaa omistustensa omistaja-arvoa. Kauppa vahvistaa Governian vakavaraisuutta ja varmistaa yhtön kykyä vastaanottaa uusia erityistehtäviä tulevaisuudessa”, toteaa Governian toimitusjohtaja Timo Kankuri.

Governia on kehittänyt omistuksessaan Easy Km:n toimintaa sellaiseen kuntoon, että Governian on järkevää nyt luopua yhtiön omistuksesta.

Easy Km:n ostajana on kansainvälisesti toimivan ranskalaisen ALD Automotiven suomalainen tytäryhtiö Axus Finland Oy, joka toimii leasingtoiminnassa Suomessa aputoiminimillä ALD Automotive ja Hertz Lease. Koko ALD Automotive-konsernin liikevaihto viime vuonna oli 5 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on 4500 henkilöä ja se toimii 37 maassa.