Etusivulle

Itämeren kaapelihankkeelle EU-komission hyväksyntä

EU-komissio on hyväksynyt Suomen valtion pääomasijoituksen suoran huippunopean tietoliikenneyhteyden rakentamiseen Suomen ja Keski-Euroopan välille. Rakennusurakan tarjouskilpailu on käynnistynyt ja rakennustyöt alkavat ensi vuonna.

Itämeren merikaapelihankkeen tarjouspyynnöt on lähetetty valituille toimittajaehdokkaille. Päätös urakoitsijasta tehdään marraskuussa ja rakennustyöt päästään aloittamaan vuonna 2015. Merikaapelihanke valmistuu vuosien 2015–2016 vaihteessa. Projektin toteutuksesta ja jatkossa yhteyden omistamisesta sekä operoinnista vastaa uusi yhtiö, joka rakentuu valtion marraskuussa 2013 hankkimasta Corenet Oy:stä sekä perustettavasta verkkoyhtiöstä. Uusi yhtiö on merkittävä toimija Suomen tietoverkkojen nopeuden ja turvallisuuden kehittämisessä.

Merikaapeliyhteyden rakentaminen on Suomen tulevaisuuden kannalta kriittinen hanke, jota tukee lisääntynyt yhteyksien tarve: pilvipalveluiden odotetaan kasvavan noin 40 prosentin vuosivauhtia ja tietoliikenteen datamäärien kolminkertaistuvan vuoteen 2017 mennessä.