Etusivulle

Maaret Heiskari aloittaa Governian toimitusjohtajana 1.1.2019

Humanististen tieteiden kandidaatti Maaret Heiskari, 52, on nimitetty Governia Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2019 lukien. Yhtiön entinen toimitusjohtaja Timo Kankuri jäi eläkkeelle 31.8.2018.

Maaret Heiskari

Heiskari siirtyy Governiaan perustamansa Oljami-palvelut Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Hän jatkaa edelleen vanhustenhoitopalveluja tarjoavan kasvuyrityksen osakkaana. Ennen tätä Heiskarille on kertynyt mittava ja monipuolinen kokemus pörssiyhtiön liikkeenjohdosta Lemminkäinen Oyj:ssä ja Kone Oyj:ssä. Lisäksi hän on vastannut Sitran Venäjä-ohjelmasta ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin SVKK:n Moskovan-toiminnoista.

”Governia-konserni on tällä hetkellä muutostilanteessa. Konsernin taserakenne on muuttunut merkittävästi kotimaisten yritysmyyntien ja Pietarin Suomi-talo oston myötä. Heiskarin mukaantulo vahvistaa entisestään yhtiön kykyä hoitaa tuloksellisesti sekä valtion osoittamia tehtäviä että itsenäistä salkunhoitoa ja tätä kautta kasvattaa omistaja-arvoa mahdollisimman tehokkaasti. Toivotan Maaretin lämpimästi tervetulleeksi tiimiin”, toteaa Governian hallituksen puheenjohtaja finanssineuvos Petri Vihervuori.

”Uusi tehtävä Governiassa tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää laajaa liikkeenjohdon kokemustani sekä monipuolista osaamista erityyppisten yhtiöiden liiketoiminnan kehittämisestä”, toteaa Maaret Heiskari.

Governian tehtävä valtion erityistehtäväyhtiönä on lisätä joustavuutta valtion omistaja-ohjaukseen ja kasvattaa omistaja-arvoa hoitamalla valtion osoittamia liiketoiminnallisia erityistehtäviä, omistuksia sekä yritys- ja rakennejärjestelyitä. Governian vastuuministeriö on valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto.

Governia kasvattaa pitkäjänteisesti ja tuottohakuisesti sijoitustensa taloudellista arvoa ja realisoi sijoituksiaan suunnitellusti. Yhtiö noudattaa hyvää hallinnointitapaa, valtio-omisteisten yhtiöiden eettisiä arvoja ja sen toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Vuoden 2017 lopussa Governian tärkeimmät yhtiöomistukset olivat Kruunuasunnot Oy (100%) ja GoK Oy (100%). Vuoden 2017 aikana Cinia Group siirtyi liikenne- ja viestintäministeriölle ja Turun Telakkakiinteistöt Oy myytiin tekakkayhtiö Meyer Turulle.

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Petri Vihervuori, 040 4872623, petri.vihervuori@vnk.fi
Maaret Heiskari, 050 3826202, maaret.heiskari@gmail.com