Etusivulle

Olga Harju aloittaa Pietarin Suomi-Talon uutena toimitusjohtajana

Olga Harju, MJD, aloittaa Pietarin Suomi-Talo Oy:n toimitusjohtajana 10.9.2018.  Hän vastaa Suomi-Talon uuden toimintakonseptin käynnistämisestä sekä talon operatiivisesta johtamisesta, tilapalvelujen kehittämisestä ja toimitilojen vuokraamisesta. Hänen asemapaikkanaan on Pietari.

”Pääsemme nyt käynnistämään Pietarin Suomi-Talon uutta toimintaa toden teolla sekä rakentamaan toiminnalle paikallista palveluorganisaatiota. Uuden toimitusjohtajan Olga Harjun pitkä ja monipuolinen kokemus liiketoiminnasta ja asiakassuhteiden hoitamisesta Venäjällä antaa hyvät lähtökohdat haastavan tehtävän hoitamiselle”, toteaa Pietarin Suomi-Talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Kankuri.

Olga Harju näkee Suomi-Talon uudessa toimintakonseptissa paljon mahdollisuuksia. “Uuden toimintakonseptin avulla Suomi-Talo luo hyviä edellytyksiä ja mahdollisuuksia sille, että talon nykyiset ja tulevat suomalaiset käyttäjät pystyvät menestyksekkäästi kehittämään omaa yhteistyötään venäläisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Odotan innolla, että pääsemme kehittämään talosta todellisen suomalaistoimijoiden tukikohdan Pietariin.”

Olga Harjulla on pitkä ja monipuolinen kokemus tulosvastuullisesta liiketoiminnan ja asiakaspalvelujen johtamisesta Venäjällä ja IVY-maissa. Aiemmin hän on toiminut suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä, viimeksi Venäjän ja Valko-Venäjän myynnistä ja asiakassuhteista vastaavana johtajana. Hän toimi aiemmin Teknologiateollisuus Ry:n Idänkaupan ryhmän (IKR) puheenjohtajana.

Keskellä vanhaa historiallista Pietaria sijaitseva Suomi-Talo siirtyi Suomen valtion erityistehtäväyhtiö Governia Oy:n omistukseen toukokuussa 2018. Pietarin Suomi-Talosta on tarkoitus kehittää monipuolinen kohtaamispaikka suomalaisen kulttuurin, tieteen ja elinkeinoelämän toimijoille. Talossa toimii useiden suomalaisyritysten ohella mm. Suomalainen koulu ja Suomen Pietarin Instituutti sekä Suomalais-venäläisen kauppakamarin, Finnveran ja Business Finlandin Pietarin toimipisteet.

Lisätietoja:    
Pietarin Suomi-Talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Kankuri,
(timo.kankuri@suomi-talo.fi, 050-3374688)

Governia Oy:n talous- ja hallintopäällikkö Miki Lehtomäki,
(miki.lehtomaki@governia.fi, 050-37661412)