Muut aiemmat omistukset

Governian muihin aiempiin omistuksiin lukeutuvat Pajakulma Oy ja A-Kruunu Oy.

PAJAKULMA OY

Governia osti vuonna 2015 koko Pajakulma Oy:n osakekannan valtionyhtiö Raskone Oy:ltä. Pajakulma on erikoishyötyajoneuvojen suunnittelu-, valmistus-, huolto- ja komponenttipalveluja tarjoava asiantuntijayritys.

Governian tehtävänä oli kehittää Pajakulman liiketoiminnan kannattavuutta ja mahdollistaa näin yhtiön liiketoiminnan jatkuminen, joka oli välittömästi uhattuna. Toiminnan tervehdyttäminen ja kannattavuuden parantuminen Governian ohjauksessa johtivat Pajakulman myyntiin vuonna 2016 Jyki -konsernille. Myynti samalla alalla toimivalle Jyki-konsernille loi edellytykset jatkokehittää yhtiötä pitkällä aikavälillä ja kansainvälisesti.

Lisätietoja: www.pajakulma.fi/

A-KRUUNU OY

A-Kruunu Oy perustettiin joulukuussa 2001 Kruunuasunnot Oy:n tytäryhtiöksi. Yleishyödyllisenä yhteisönä sen päätarkoitus on vuokrata ja rakennuttaa arava-rahoitteisia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudun kuntien alueella. A-Kruunu siirtyi Kruunuasunnot Oy:n mukana Governian omistukseen vuonna 2009. Vuonna 2014 valtio linjasi asuntostrategiassaan, että valtio alkaa tuottaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin. A-Kruunu Oy valittiin tämän toteuttajaksi, jonka vuoksi sen omistus siirtyi pois Governia-konsernista ympäristöministeriön suoraan hallintaan. Vuonna 2019 yhtiön omistuksessa oli yli 800 asuntoa.

Lisätietoja: www.a-kruunu.fi/